Wat staat ons te wachten?
Anamnese
De eerste afspraak wordt gebruikt om de anamnese af te nemen. Dit houdt in dat Lisette veel vragen stelt over de geschiedenis en huidige situatie van uw kind om zo de kern van het probleem en beïnvloedende en in stand houdende factoren vast te stellen.
Onderzoek
Vervolgens zal onderzoek worden afgenomen. Afhankelijk van de hulpvraag neemt dit één of meerdere afspraken in beslag. Intussen zijn er vaak al adviezen en werkjes meegegeven om thuis mee aan de slag te kunnen gaan.
Behandeling
Na onderzoek en anamnese worden doelstellingen geformuleerd en start de behandelperiode. In principe ziet Lisette uw kind een half uur per week voor directe therapie. U zult oefeningen krijgen om tot de volgende afspraak samen mee aan de slag te gaan. Bij voorkeur zijn ouders daarom aanwezig tijdens de logopedische behandeling. Lisette neemt graag contact op met de leerkracht/ leidster, zodat samenwerking kan worden gestart en het kind in iedere situatie vooruitgang kan gaan laten zien. Minimaal ieder half jaar worden de doelstellingen geëvalueerd.
Afsluiting
Zodra de doelstellingen zijn behaald, er geen sprake meer is van een hulpvraag en/of gezamenlijk tot de beslissing wordt gekomen om de logopedische behandeling (tijdelijk) te beëindigen, stopt de behandelperiode.
Vergoeding
Logopedische behandeling voor kinderen wordt vergoed vanuit het basispakket.
Er geldt een legitimatieplicht in de zorg, ook voor minderjarigen jonger dan 14 jaar. Lisette zal vragen om een geldig legitimatiebewijs van uw zoon of dochter.